Lähimaksaminen tutuksi

Lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla voit kätevästi maksaa pieniä, alle 50 euron ostoksia ilman tunnuslukua. Maksaminen tapahtuu siten, että kortti viedään muutaman sentin päähän maksupäätteestä, jolloin maksupääte veloittaa ostoksen kortiltasi. Maksupääte ilmoittaa maksutapahtuman onnistumisesta tekstillä, vihreällä valolla ja/tai äänimerkillä. Euromääräinen lähimaksamisen enimmäismäärä vaihtelee maakohtaisesti.

Tietyissä tilanteissa on jopa turvallisempaa käyttää lähimaksamista kuin hyväksyä maksutapahtuma tunnusluvulla. Esimerkiksi baaritiskillä tai kahvilan kassalla kukaan ei voi nähdä tunnuslukuasi, mikä vähentää väärinkäytön riskiä, mikäli kortti joutuisi varastetuksi tai häviäisi. Kortinhaltijana vastuusi kortin mahdollisesta väärinkäytöstä päättyy myös lähimaksuominaisuudella varustetussa kortissa siihen, kun olet ilmoittanut kortin sulkupalveluun kadonneeksi tai varastetuksi.

Turvallisuussyistä maksupäätteet pyytävät sattumanvaraisesti sinua laittamaan kortin maksupäätteeseen ja antamaan tunnuslukusi, myös alle 50 euron ostoissa. Voit lisätä kortin turvallisuutta entisestään rajoittamalla kortin maantieteellistä käyttöaluetta ja internet ostorajaa.